WhatsApp Destek

Histeroskopi, kamera sistemine bağlı özel cerrahi düzenek ile rahim ağzından girilerek rahim içinin gözlendiği işlemdir. Rahim içinde yer alan polip, miyom ve yapışıklıklar gibi problemlerin hem tanı hem de cerrahi tedavisi histeroskopi ile mümkündür.

Kullanım durumuna göre diagnostik (Tanısal) ya da operatif (Cerrahi) olarak sınıflandırılabilir. Histeroskopi işlemi sırasında rahim içi özel sıvılar ile doldurularak normalde bir biri ile temas halinde olan rahim duvarlarının birbirinden ayrılarak, lezyonların (Polip, miyom, yapışıklık gibi lezyonlar) görünür hale gelmesi sağlanır.

Tanısal (Diagnostik) histeroskopi ile rahim ağzı ve  rahim ağzı (Serviks) kanalı kaynaklı polip ya da diğer lezyonların gözlenmesi, rahim iç duvarı (Endometrium) yapısının ve anormalliklerinin tanınması, yapışıklıkların (adezyon, sineşi) varlığının belirlenmesi sağlanabilir.

Operatif (Cerrahi) histeroskopide ise, rahim iç kısmına (bebeğin büyüdüğü rahim içi boşluğu) doğru büyüme gösteren miyomların elektriksel enerji ile parçalanarak çıkarılması, rahim içi yapışıklıların (Adezyon, sineşi) açılması, rahime yakın döl yatağı kanalı tıkanıklıkların açılması, rahim içi perdelerin (Septum) cerrahi olarak açılması, rahim iç dokusunun (Endometrium) ablasyonu gibi işlemler yapılabilir.




KVKK
KVKK QR Kod