WhatsApp Destek

Laparoskopik Ameliyatla ya da Mikrocerrahi Yöntemi ile Kapalı Tüplerin Açılması (Tubal Re-anastomoz)

Paylaş

Tüpler bağlandıktan sonra genellikle tekrar çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, tüplerin açılması talebinde bulunmaktadır. Bu durumda mikrocerrahi ya da laparoskopik yöntem uygulanarak tüplerin tekrar uç uca bağlanması ile gebelik elde edebilmek mümkündür. Tüplerin açılmasında günümüzde en çok laparoskopik yöntem kullanılmaktadır.

Tüplerin bağlanmasından sonra, mikro-cerrahi ya da laparoskopi ameliyatı ile yeniden açılmasına’’tubal re-anastamoz’’ denir.

Tüp bağlandıktan sonra geri dönüşümü çok kolay olmayan işlemdir. Tüplerin mikrocerrahi ya da laparoskopik cerrahi ile tekrar açılmasında gebelik başarı şansı %50-70 civarındadır. Tüplerini ameliyatla açtıran kadınların üçte ikisinde gebelik oluşur. Gebelikler genellikle ameliyattan sonra ilk bir yıl içerisinde gerçekleşir. Ameliyattan sonra ilk bir yılda gebe kalamayan kadınlar, zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine müracaat etmelidir.

Tüplerin ameliyatla tekrar açılmasının ardından dış gebelik de gelişebilmektedir. Operasyonun ardından meydana gelen hamileliklerin yaklaşık olarak %10’u dış gebeliktir. Tüp bağlanmasının ardından hamilelik gelişirse, ilk olarak dış gebelikten şüphelenilmelidir. Tüplerin açılma işleminin garantili bir işlem olmadığı bilinmelidir. Tüplerin bağlanmasının ardından çocuk isteyen çiftlerde riski en düşük tedavi yöntemi tüp bebek tedavisidir. Fakat tüp bebek uygulamalarında da hamilelik başarı oranının %100 olmadığı akılda tutulmalıdır. İlerleyen kadın yaşı ile birlikte hamilelik başarı oranı da giderek azalmaktadır.

Tüpleri kapalı olup, çocuk sahibi olmak isteyen kadınlara hiç ameliyat uygulamadan, doğrudan tüp bebek tedavisi de uygulanabilir.




KVKK
KVKK QR Kod